Showorkest Harmonie Fortissimo - Dirigenten

Dirigenten

Bart van Zutven

Bart van Zutven werd in 1976 in Beek en Donk geboren. Al op vroege leeftijd wilde Bart in de voetsporen treden van zijn vader, die eveneens dirigent is. Daarom ging hij Directie studeren bij Jan Cober en Hardy Mertens aan het conservatorium van Tilburg.

Met klinkende cijfers behaalde Bart daar zijn diploma, met als hoogtepunt zijn praktisch examen in de concertzaal van het conservatorium. Onder zijn leiding speelde 'zijn' harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk onder meer de vierde symfonie van Alfred Reed en de Finale van de tweede symfonie van Charles Ives. Dat laatste werk was een bewerking van Bart zelf.

Naast het dirigeren werkt Bart ook bij de Douane Harmonie Nederland. Daar speelt hij bastuba, is hij klank regisseur en staat regelmatig op de bok als dirigent. 

Aan het conservatorium behaalde hij naast zijn directiepapieren het diploma Docerend Musicus bas tuba, waarvoor hij in de leer was bij Piet Joris. 

Na een eerste aanstelling bij Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, waar hij in korte tijd veel progressie wist te boeken, werd hij in Oploo dirigent van de plaatselijke fanfare. Met harmonie De Eendragt van Nieuwkuijk en Onsenoort uit Nieuwkuijk wist hij in 2002 te promoveren naar de afdeling Uitmuntend daarnaast heeft hij voor harmonie St. Willibrord uit Mill, harmonie Concordia uit Reusel, fanfare Concordia uit de Rips en Harmonie Zeelandia uit Zeeland gestaan.

Op dit moment is hij dirigent van harmonie Eendracht Maakt Macht uit Boekel, harmonie Meer Vreugd uit Gassel, politiekapel Gelderland Zuid en het Regio-orkest Oost-Brabant.

Daarnaast is hij sinds 1999 dirigent van het Vierdaagse Orkest uit Cuijk.

Bart’s dirigeerstijl is te kenmerken als intensief en energiek. Zelfs met een kleine bezetting weet Bart de emotie, lagen en beweeglijkheid in de muziek te highlighten. 

Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, niet alleen op de muzikanten, maar gegarandeerd ook op het publiek.  

 


Wouter De Winne

Werd geboren te Gent (België) op 19-09-1986. Hij begon zijn muziekstudie op 6-jarige leeftijd aan de jeugdmuziekschool te Oostakker. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de academie te Gentbrugge waar hij slagwerk volgde bij Mark Lambert.

Op 15- jarige leeftijd besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en startte hij aan de Kunsthumaniora te Gent waar hij slagwerkles volgde bij Wim Lasoen en Wim De Vlaeminck. In deze periode was hij actief in Jemoo (Jeugd en Muziek orkest Oost-Vlaanderen) en EUSO (Euregion Symphonic Orchestra). In juni 2005 studeerde hij af aan de Kunsthumaniora te Gent met grootste onderscheiding voor slagwerk.

In september 2005 startte Wouter aan het conservatorium te Tilburg waar hij les kreeg van Arnold Marinissen en Marcel Andriessen (mallets), Peter De Vries (percussie en orkest), Frans van Grinsven (jazz improvisatie). In hetzelfde conservatorium studeerde hij af voor het steunvak piano in 2007 bij Remco Khüne met grootste onderscheiding. In juni 2009 behaalde hij het minor-diploma Directie en in juni 2011 studeerde hij af als Master slagwerk en Educatie met Grote Onderscheiding.
Hij genoot masterclasses bij Evelyn Glennie, Keiko Abe, Emanuel Sejourné, Momoko Kamiya, D’Arcy Gray, Raymond Curfs, en Triloc Gurtu.

Wouter speelde vanaf 2006 als freelancer bij: het Tilburgs Begeleidingsorkest (TBO), Musica ad Rhenum, het Arnold Marinissen Traces Ensemble, F.C. Jongbloed, de Nederlandse Reisopera, het Zuid-Nederlands Begleidingsorkest, de Vlaamse Opera, Magogo Kamerorkest, Spectra Ensemble, Luna Park Ensemble, Het Orkest van het Oosten.
Hij maakte opnames voor radio 4 (Nederland) en WDR (Duitsland).
Wouter speelde op diverse (slagwerk) festivals zowel solo, duo, als in kamermuziek verband.

Wouter is momenteel verbonden als docent en instructeur aan “Oefening en Uitspanning” (O&U) (Goirle).
Verder is hij artistiek leider bij percussiegroep “Afslag Ulicoten” (Ulicoten), jeugdpercussiegroep “Klabats” (Gilze), Concordia on Drums (Spoordonk), Drumband St- Cecilia (Oerle) en slagwerkgroep Showorkest Harmonie Fortissimo (Venlo).


 

Showorkest Harmonie Fortissimo
Postbus 650
5900 AR Venlo

E-mail: info@fortissimo-venlo.nl

"Wil je ook muziek maken?"