Showorkest Harmonie Fortissimo - Showorkest Harmonie Fortissimo

Showorkest Harmonie Fortissimo

Showorkest Harmonie Fortissimo is een actieve vereniging die is opgericht in begin jaren ’50. Het begon met een blokfluitgroepje wat werd opgericht om kerkdiensten op te luisteren. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een serieus muziekkorps. De Fortissimo-familie bestaat uit circa 150 leden die zijn verdeeld over vier secties: het harmonieorkest, de slagwerkgroep, Pianissimo en Hit it.

Fortissimo, zoals de vereniging ook wel in de volksmond wordt genoemd, staat midden in de Venlose samenleving. Ze presenteren zich graag in diverse grote en ook minder grote evenementen in Venlo en omgeving en ook ver daar buiten.

Showorkest

Het accent bij Showorkest Harmonie Fortissimo ligt op een aantal grote concerten voor het publiek: het Sinterklaosconcert, de traditionele Vastelaoveskônzerten en het ff-Geneete kônzert in Venlo. Deze concerten tonen het unieke karakter van de vereniging door verschillende stijlen van muziek met zang en dans te combineren tot een fantastische show.

Buiten de concerten verzorgt Fortissimo jaarlijks verschillende straatoptredens en wordt er elke 3 jaar een meerdaagse buitenlandse concertreis georganiseerd. 

Historie

In het voorjaar van 1955 is de vereniging onder de naam Harmonie Fortissimo opgericht. Voordat de letterlijke betekenis van de muziekterm "FORTISSIMO" werkelijk opging, moest er nog heel wat werk verricht worden. Het lukte Fortissimo om zich een vaste stek te verwerven in de Venlose muziekwereld, wat mede te danken was aan de professionele dirigenten. Onder hun leiding groeide de vereniging uit tot wat zij nu is en gedurende de eerste 50 jaar van haar bestaan wist Fortissimo diverse prijzen te behalen op concoursen en het wereldmuziekconcours in Kerkrade.

Al met al een bruisende vereniging waarbij het gezellig musiceren voorop staat en daarmee het publiek laten genieten van haar mooie shows en klanken.

Informatie

Voor verdere informatie over de vereniging of over optredens kunt u contact opnemen met:

Showorkest Harmonie Fortissimo
Postbus 650
NL-5900 AR Venlo
E-mail: info@fortissimo-venlo.nl

 

e-Boekhouden.nl

Social media

Volg Fortissimo op Twitter Volg Fortissimo op Twitter

Volg Fortissimo op Facebook Volg Fortissimo op Facebook

Volg Fortissimo op YouTube Volg Fortissimo op YouTube

 

 

Showorkest Harmonie Fortissimo
Postbus 650
5900 AR Venlo

E-mail: info@fortissimo-venlo.nl

"Wil je ook muziek maken?"

Repetitie tijden:
Vrijdagavond
Hit it 1.0: 18:30 uur - 19:00 uur
Hit it 2.0  19:15 uur - 20:15 uur
Slagwerkgroep: 20:30 uur - 22:30 uur (tot 21:30 met Hit it 2.0)
Orkest: 20:30 uur - 22:30 uur