Showorkest Harmonie Fortissimo - Pianissimo: de jeugd heeft de toekomst

Pianissimo: de jeugd heeft de toekomst

Wie de jeugd heeft……..

In 1998 werd het begin gemaakt van de oprichting van Pianissimo, het opleidingsorkest van Fortissimo. Doelstelling is leerlingen tijdens de opleiding in het Kunstencentrum Venlo, zoveel mogelijk bij de vereniging te betrekken.

Pianissimo bestaat uit drie groepen.
In de AMV-groep worden kinderen vanaf circa 6 jaar vertrouwd gemaakt met diverse vormen van muziek. Niet alleen blokfluiten maar ook zang, dans, ritmische en melodische spellen en het leren luisteren naar muziek, komen in de AMV-groep voorbij.
Rond de 8e verjaardag kunnen de kinderen beginnen met het kiezen van een instrument en gaan dan les volgen. Hier leren zij het bespelen van hun instrument en het lezen van bladmuziek. Zodra zij aan een aantal criteria voldoen mogen zij doorstromen naar het ensemble. Hierin spelen leerlingen van alle leeftijden waar ze worden voorbereid op het samen musiceren.

De derde groep is het orkest, wat bestaat uit leerlingen die minimaal hun A-niveau hebben. Alle groepen repeteren apart, maar wel met eenzelfde doel: plezier hebben in het samen muziek maken en natuurlijk het jaarlijkse Pianissimoconcert. Dit vindt plaats in zowel interne als externe kringen

Ben jij enthousiast geworden en wil jij meer weten en zien van Pianissimo? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op de repetities van Pianissimo. Deze zijn, net als Fortissimo, op vrijdagavond in d'n Dörpel.
 
Van 18:30uur tot 19:00 uur de AMV groep.
Van 19:15 uur tot 20:00 uur het ensemble en orkest.

d'n Dörpel
Gulikstraat 202
5913 CZ Venlo
077-851 9847 

Voorbeeld repetitie ensemble.

Voorbeeld repetitie Pianissimo orkest.

Social media

Volg Fortissimo op Twitter Volg Fortissimo op Twitter

Volg Fortissimo op Facebook Volg Fortissimo op Facebook

Volg Fortissimo op YouTube Volg Fortissimo op YouTube